Rajčatovo lilková rýže

57
- reklama -

Suroviny

1 lilek
300 g kuřecí prsíčka bez kůže
250 g rajčátek
1 hrnek rýže (250 ml)
tvrdý sýr na postrouhání
pepř a bylinková sůl
asi 3 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme cibuli (větší kousky) a přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso (jen libové bez kůžičky). Přiklopíme a podusíme pár minut.

  2. Mezitím si pokrájíme rajčata na čtvrtky, přidáme k masu a počkáme, až rajčata pustí šťávu. Přihodíme na kostky nakrájený lilek a osolíme a opepříme.

  3. Pak přidáme propláchnutou rýži, pořádně promícháme a zalijeme vařící vodou, aby byla tak 1cm nad rýži. Přiklopíme poklicí a dusíme asi 20 minut a občas zamícháme.

  4. Pokud vaříme v běžném hrnci, mícháme často, jinak se to má tendenci připálit. Stačí, aby se to jen mírně dusilo. Na konci vaření by měla být voda vsáknutá do rýže a mělo by to mít konzistenci jako rozvařenější rizoto.

  5. Když už máme uvařeno, přimícháme rozdrcený česnek podle chuti a můžeme ještě dochutit bazalkou nebo podobnou bylinkou ( já použila bylinkovou sůl ). Na talíři posypeme parmazánem, nebo eidamem a zbaštíme.