Polévka kedlubnovo-květáková s houbami

80
- reklama -

Suroviny

½ menšího květáku
1 velká nebo 2 malé kedlubny
1 cibule
1 mrkev
2 brambory
hrst sušených hub
1 zeleninový gelový bujon Dr. Oetker
máslo na dva prsty
1 lžíce ol. oleje
1.5 l vody
sůl
pepř
1 lžíce máslové jíšky, bude-li potřeba
Dále:
zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Houby dopředu namočíme aspoň na 2 hodiny.
    Květák rozebereme na růžičky a opláchneme, brambory oloupeme a pokrájíme na kostky, cibuli na kostičky, očištěnou mrkev na nudličky a kolečka a oloupané kedlubny na nudličky.


    Zobrazit celý recept

  2. V hrnci rozpustíme máslo s lžící oleje a osmažíme cibuli do sklovita, přidáme ostatní zeleninu a chvíli ještě restujeme.
    Podlijeme vodou s bujónem, osolíme, opepříme, přidáme houby a vaříme do změknutí zeleniny.

  3. Hotovou polévku dochutíme solí a pepřem a chceme-li, zahustíme máslovou jíškou (ale není nutné).

  4. Nakonec polévku ozdobíme zelenou petrželkou.