
Suroviny
3 porce
- 3 kuřecí prsa rozříznutá na co největší plát
- zelený chřest
- schwarzwaldská šunka nebo jiná sušená
- 250 ml jablečného cidru ( jablečné šumivé víno 4,8%) koupila jsem v Lidlu, viz. obr.
- máslo
- petrželka
- šalvěj
- vývar nebo voda na podlití
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme přes mikroten, osolíme, poklademe plátkem šunky, plátkem másla, posypeme hojně bylinkami a navrch dáme překrojený chřest. Svineme a upevníme provázkem nebo jehlami.
-
Na oleji na pánvi vhodné do trouby ze všech stran opečeme zprudka závitky, vyjmeme je a přidáme na proužky nakrájený zbytek šunky popř. zbylé bylinky. Opatrně vlijeme cidr, pozor, prská to, šumí to :-). Necháme odpučet všechny připečené kousíčky, trochu jim pomůžeme, odpaříme na polovinu, vrátíme závitky a podlijeme trochou vývaru.
-
Vložíme na 15 minut do rozpálené trouby na 220°C a během pečení přeléváme výpekem. Poté maso vyjmeme, udržujeme teplé, třeba zabalené v alobalu, a pánev dáme opět na vařič. Přivedeme k varu, přidáme chladné máslo, rozmícháme a dochutíme.
Poznámka od kuchařky
Omlouvám se všem, ve spěchu jsem zapomněla odstranit zbytek provázku a zjistila jsem to až pozdě. Už jsem to nemohla fotit znovu 🙁
Ale co, stanou se horší věci…
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/