- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 plátky krůtích prsou
- grilovací koření (s česnekem nebo i jiné oblíbené)
- 2 lžíce oleje
- 100 g klobásy Chorizo
- 1 červená cibule
- 2 hrsti čerstvého baby špenátu
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa lehce naklepeme, posypeme kořením, pokapeme olejem a dáme do chladna odležet (aspoň na hodinu, možno ale i přes noc).
-
Poté rozehřejeme pánev, na hodně rozpálenou vlijeme olej z masa a vložíme krůtí plátky. Zprudka opečeme z obou stran, až maso začne chytat barvu.
-
Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a tenká kolečka klobásy, zmírníme příkon tepla a za občasného promíchání a otočení masa společně restujeme asi 5minut, dokud klobása nezačne pouštět šťávu a cibule trochu nezměkne ( nesmí být měkká moc, jen na skus).
-
Nakonec vhodíme opraný a okapaný špenát a už jen společně na pánvi prohodíme.
Podáváme s různě upravenými brambory nebo jen se zeleninovým salátem.
Kuchařka: Danca