
- reklama -
Suroviny
- 300 g vařeného uzeného masa (já použila z žeber)
- 300 g hlávkového bílého zelí
- 200 g tvrdého sýru
- 1 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 vejce
- hrst nasekané petrželky
- libeček
- 1 polévková lžíce uzené sladké papriky
- strouhanka
- sůl
- kousek másla
Postup přípravy receptu
-
Na másle zeskovatíme najemno nakrájenou cibuli, ke konci přidáme posekaný česnek a najemno nakrájené zelí. Orestujeme, osolíme a podlijeme trochou vody.
-
Necháme uvařit doměkka, slijeme a dáme zchladnout.
-
Uzené maso najemno nakrájíme, přidáme zelí, bylinky, vejce, nahrubo nastrouhaný sýr, papriku, podle potřeby osolíme a zahustíme strouhankou.
-
Ze vzniklé směsi tvoříme karbanátky, které zvolna smažíme na oleji.
-
Já jsem některé obalila ve strouhance a některé ne. Jde to oběma způsoby.
Poznámka od kuchařky
Zelí lze nahradit také kapustou. Do podobných dávám tip i na sýrové kapusťáky.
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea









