- reklama -
Suroviny
5 porcí
- 1 kg vepřové kýty (spodní šál)
- 1 litr masového vývaru
- svazek čerstvé majoránky
- uzená slanina
- hladká mouka
- 2 střední cibule
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kýtu, nakrájíme na přes vlákna na silnější plátky. Nakrájené maso osolíme a opepříme.
-
Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky a dáme škvařit do rozpáleného hrnce, kde jsme si pro zrychlení nechali rozpálit lžíci oleje. Poctivě za stálého míchání vyškvaříme.
-
Přidáme na „velejemno“ nakrájené dvě střední cibule a necháme zezlátnout.
-
Poté vložíme vepřové maso, a zprudka ho opečeme, aby se zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Maso podlijeme vývarem tak, aby bylo potopeno do ¾ a dusíme cca 30 minut.
-
Po udušení maso vyjmeme, do šťávy přidáme hrst čerstvě nasekané majoránky a lehce zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody a provaříme společně s masem ještě 15 minut. Podáváme s rýží.
Kuchař: Colombo65