Vepřová kýta na slanině a majoránce

64
- reklama -

Suroviny
5 porcí

1 kg vepřové kýty (spodní šál)
1 litr masového vývaru
svazek čerstvé majoránky
uzená slanina
hladká mouka
2 střední cibule
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu, nakrájíme na přes vlákna na silnější plátky. Nakrájené maso osolíme a opepříme.


    Zobrazit celý recept

  2. Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky a dáme škvařit do rozpáleného hrnce, kde jsme si pro zrychlení nechali rozpálit lžíci oleje. Poctivě za stálého míchání vyškvaříme.

  3. Přidáme na „velejemno“ nakrájené dvě střední cibule a necháme zezlátnout.

  4. Poté vložíme vepřové maso, a zprudka ho opečeme, aby se zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Maso podlijeme vývarem tak, aby bylo potopeno do ¾ a dusíme cca 30 minut.

  5. Po udušení maso vyjmeme, do šťávy přidáme hrst čerstvě nasekané majoránky a lehce zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody a provaříme společně s masem ještě 15 minut. Podáváme s rýží.