
Suroviny
4 porce
- 500 g plátků krkovičky na grilování
- 200 g žampionů
- 1 větší cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 kávové lžičky houbového koření
- 1 kávová lžička ostrého grilovacího koření
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- sůl
- hladká mouka
- sterilovaný zelený hrášek
Postup přípravy receptu
-
Plátky krkovičky mírně naklepeme, osolíme a potřeme grilovacim kořením.
-
Do pekáčku dáme na dno trochu vody, vložíme krkovičku, na ni na měsíčky nakrájenou cibuli a na plátky česnek.
-
Na závěr přidáme na slabé plátky nakrájené žampiony.
-
Pokapeme olejem, přiklopíme a dáme do trouby, zahřáté na 200°C. Pečeme asi tak 1 hodinu, záleží na troubě. Občas podlijeme a poléváme vršek masa.
-
Těsně před upečenim přidáme hrášek. Pokud je šťáva řídká, zaprášíme hl. moukou.
Jako přílohu jsem použil rýží.
Poznámka od kuchařky
Měl jsem nakoupené maso na grilování, z kterého sešlo, tak jsem ho použil takto. U masa byla přiložena marináda, tak jsem ji použil místo grilovaciho koření, ale jen trochu, pálila jako čert.
Žampiony jsem nastrouhal na hrubém struhadle, protože matinka pohrdá třetími zuby.