Pomerančový salát s cibulí a šproty

62
- reklama -

Suroviny

pomeranč
nová cibulka
olivový olej
salát
sůl
pepř
olivy
konzerva uzených šprotů

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranč postavte na prkéko a ostrým nožem z něj okrájejte kůru včetně bílé dužiny a tenké spodní slupky u jednotlivých dílků, pak jej nakrájejte na tenké plátky.

  2. Promíchejte plátky pomerančů, kolečka ciule, olivový olej a salát, osolte a opepřete.

  3. Rozložte na servírovací talíř, pomeranče dospod a poklaďte olivami a kousky uzených šprotů.

Poznámka od kuchařky

Jde o středomořský salát, můžete zkusit i marockou obměnu – na pánvi opražte lžičku římského kmínu, až se rozvoní a spolu s uzenou paprikou ho přimíchejte k pomeranči. Místo salátu či polníčku dejte koriandr

Zdroj: starý Apetit