
- reklama -
Suroviny
- pomeranč
- nová cibulka
- olivový olej
- salát
- sůl
- pepř
- olivy
- konzerva uzených šprotů
Postup přípravy receptu
-
Pomeranč postavte na prkéko a ostrým nožem z něj okrájejte kůru včetně bílé dužiny a tenké spodní slupky u jednotlivých dílků, pak jej nakrájejte na tenké plátky.
-
Promíchejte plátky pomerančů, kolečka ciule, olivový olej a salát, osolte a opepřete.
-
Rozložte na servírovací talíř, pomeranče dospod a poklaďte olivami a kousky uzených šprotů.
Poznámka od kuchařky
Jde o středomořský salát, můžete zkusit i marockou obměnu – na pánvi opražte lžičku římského kmínu, až se rozvoní a spolu s uzenou paprikou ho přimíchejte k pomeranči. Místo salátu či polníčku dejte koriandr
Zdroj: starý Apetit
Kuchařka: hosta