Krkovička vepřová, v mléce a šalvěji pečená

59
- reklama -

Suroviny

vepřová krkovice (nemusí být nutně v celku, můžete nakrájet i na větší kostky)
mléko
1 bio citron
šalvěj
česnek
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme a vetřeme do něj sůl. Dáme do pekáče – nejlépe litinového – a zalejeme do tří čtvrtin mlékem.


    Zobrazit celý recept

  2. Do mléka nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu z citronu, přidáme na plátky nakrájený česnek a šalvěj.

  3. Pečeme s mírně odkrytým víkem na 160°C minimálně dvě hodiny.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: pan Cuketka

Česneku dejte kolik uznáte za vhodné, já na dvě kila masa dala 5 stroužků. Vhodnou přílohou je chléb.