
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 25 dkg krátkých těstovin
- 40 dkg fazolí
- 4 lžíce oleje
- 10 dkg suché slaniny
- 1 cibule
- bobkový list
- černé koření
- nové koření
- list petržele
- list celeru
- hovězí vývar
- sůl
- pepř
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce rajčatového protlaku
Postup přípravy receptu
-
Oprané fazole den předem namočte a pak povařte do změknutí.
-
Na pánvi osmahněte nakrájenou slaninu a cibuli a vše vmíchejte do vařených fazolí.
-
Přidejte bobkový a celerový list, kostku bujonu a těstoviny.
-
Dobře promíchejte, podle potřeby dolijte vodu a vařte na mírném ohni, dokud všechno nezměkne.
-
Před koncem trochu osolte a do směsi vmíchejte rajčatový protlak, pepř a na drobno nakrájený česnek a petržel.
-
Rada:
Těstoviny můžete uvařít zvlášť a potom je zamíchát do uvařených fazolí. Tuto variantu jsem zvolil i já.
Kuchař: evosheek