
- reklama -
Suroviny
- 3 kedlubny
- 2 uzená kuřecí stehna
- 100 g dobře vyuzené slaniny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- špetka drceného kmínu
- čerstvá majoránka
- sůl
- olej
- Na jíšku:
- 2 polévkové lžíce másla
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Kůži ze stehen sejmeme a nakrájíme na drobné kostičky spolu se slaninou.
-
Maso obereme od kostí a nakrájíme. Cibuli na jemno, kedlubny na kostičky.
-
Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme slaninu a kostičky kůže a orestujeme.
-
Pak vložíme kedlubny, osolíme, okmínujeme a podlijeme vodou ( pokud bychom měli uzený vývar, o to lépe).
-
Dusíme zhruba 10 minut a přidáme maso ze stehen a rozmačkaný česnek.
-
Upražíme si z másla a mouky světlou jíšku a necháme ji vychladnout.
-
Když jsou kedlubny měkké, zahusíme jíškou na požadovanou hustotu, provaříme a přisypeme posekanou majoránku.
-
Dochutíme.
Poznámka od kuchařky
Do Podobných dávám jinou, ale také velmi chutnou variantu.
Kuchařka: 1974andrea









