- reklama -
Suroviny
- 3 sáčky rýže
- 6 středních přezrálých rajčat
- 2 cibule
- 3 vejce
- 200 ml smetany
- 150 g goudy
- čerstvá bazalka
- sůl
- pepř
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Rýži uvaříme podle návodu.
-
Mezitím si pekáč vymažeme máslem a následně posypeme půlkou uvařené rýže.
-
Poklademe na kolečka nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a přidáme lístky bazalky. Posypeme zbytkem rýže a dáme zapéct do trouby na 10 minut při teplotě 180°.
-
Pak na vrch naskládáme na kolečka nakrájenou cibuli, opět přidáme sůl a pepř a posypeme nastrouhanou goudou.
-
Dáme péct, dokud se sýr nerozpustí. Poté smícháme vejce se smetanou, rozkvedláme a nalijeme na rýži. Dáme zpět do trouby a pečeme do růžova. Před podáváním ještě ozdobíme pár lístky bazalky.
Kuchařka: BarboraR