
- reklama -
Suroviny
- 750 g jahod
- 200 g borůvek (ostužiny, maliny…)
- vanilkový lusk
- 150 ml pomerančové štávy
- šťáva z 1/2 citronu
- šťáva z 1/2 limetky
- med dle chuti
- devonshirský krém (viz poznámka)
Postup přípravy receptu
-
600g jahod zbavíme stopek a nakrájíme na kostky. Do hrnce dáme trochu vody (cca 1dcl), vhodíme jahody, dřeň z lusku, 100 g lesních plodů a přivedeme k varu. Odstavíme z ohně a necháme vychladit.
-
Přidáme citrusové šťávy a tyčovým mixérem rozmixujeme. Podle chuti dosladíme medem a případně doředíme pomerančovou šťávou. Zdobíme devonshirským krémem a zbylými plody. Podáváme řádně vychlazené.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Apetit, mírně upraveno.
Kdo chce, může při vaření jahod přidat pár lístků máty.
Kuchařka: Nikina