
- reklama -
Suroviny
dle strávníků
- jahody
- 1 lžíce medu
- čtyřbarevný pepř nebo černý pepř
- kousek másla
- mletá skořice
- pistácie neslané a nepražené
- vanilková zmrzlina
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi si rozpustíme máslo, na něj dáme nasekané pistácie, které osmahneme, zaprášíme je mletou skořicí, přidáme med a po jeho rozehřátí nasypeme pokrájené jahody a promícháme s omáčkou.
-
Pak dáme pepř, kterým nemusíme šetřit-minimálně 10x zatočíme mlýnkem nad pánví a zlehka promícháme. Podáváme se zmrzlinou, nebo jen tak jako delikatesu.
Poznámka od kuchařky
Recept je od tanečníka YEMIHO A.D. a tak mne zaujal, že jsem vám ho sem musela dát, aby ho někdo vyzkoušel a dal fotku-já tu odvahu nemám, ale bude to delikatesa. Je vás tu pár, kteří do takových receptů rádi jdou, tak do toho! Já možná vyzkouším, až budu mít jahody zralé.
Kuchařka: Bibinka