
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1 lilek
- 3 velké brambory
- cca 250 ml mléka
- 2 lžíce másla
- 3 lžíce drobně nasekané pažitky
- 100 g anglické slaniny (nakrájené na kostičky – klidně i víc)
- 1 velká cibule (nakrájená na kostičky)
- 2 lžičky sušeného česneku
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory vaříme v osolené vodě doměkka.
-
Mezitím osmažíme anglickou slaninu, slijeme tuk a na něm pak opečeme cibulku.
-
Pak brambory rozmačkáme, přidáme k nim máslo, horké mléko a sůl a rozmixujeme na kaši. Vmícháme pažitku, sušený česnek, opečenou cibulku a slaninu.
-
Podle chuti dosolíme a plníme do rozpůlených lilků.
-
Pečeme v troubě asi hodinu na 160°C.
-
Podáváme se zeleninovým salátem.
Poznámka od kuchařky
Mladé lilky, které mají malá bílá semínka, není nutné nechat vypotit.
Kuchařka: danielle72