![Bezová limonáda-rychlá_5ff939acf2b00.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/bezova-limonada-rychla_5ff939ace5573.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 5 bezinkových květů
- 5 l vody
- 0,5 kg cukru
- 1 citron
- 1 lžíčka sušeného droždí
Postup přípravy receptu
-
Svaříme vodu s cukrem.
-
Mezitím opláchneme květy a dáme je na dno nadoby, ve které budeme připravovat.
-
Pokrájíme citron na plátky a dáme ke květům.
-
Když je voda svařená ještě za tepla zaléváme bez a citron, přidáme droždí a necháme 24 hodin odstát v pokojové teplotě (občas zamícháme – míchala jsme asi 2*).
-
Přecedíme, pak dáme do ledničky chladit.
Myslím si, že je ale vhodné jí do max. 2 dnů spotřebovat kvůli kvasným procesům.
Poznámka od kuchařky
Daný recept jsem našla na internetu ,limonáda je výborná, a pro mě hlavně rychlá ve verzi s octem či kyselinou se musí nechat dat odstát okolo týdnu.Recept jsem psala podle toho jak jsme ho dělala já od originálu trochu jinak ,tady jsem ho však nenašla tak přidávám.
Kuchařka: Jajiz