- reklama -
Suroviny
- 30 ks menších žampionů
- 20 dkg plátků anglické slaniny (čím delší plátky, tím líp)
- 0,5 kg mletého vepřového masa
- sůl
- pepř
- česnek
- 1 vejce
- 1 houska z předešlého dne
- trochu mléka
Postup přípravy receptu
-
Housku natrháme na malé kousky a namočíme jí do mléka. Mezitím si očistíme česnek a žampiony (odřízneme nožičku a odstraníme slupku z kloboučku).
-
Housky vymačkáme, přidáme k nim maso, celé vajíčko, sůl, pepř a nadrcený česnek. Důkladně propracujeme.
-
Do každého žampionu natlačíme masovou hmotu a navršíme co nejvíc to půjde, aby nám vznikl kulatý tvar (dolní půlka žampion-horní půlka maso). Obalíme každou takovou kuličku ve slanině, jejíž konce necháme na spodní části žampionu.
-
Pečeme kolem 50 minut v předehřáté troubě na 170°C (horkovzdušná 150°C).
Kuchařka: marta-b