Jahodovo – smetanové řezy

71
- reklama -

Suroviny

Piškot:
7 vajec
21 dkg cukru krupice
14 dkg hladké mouky
Krém:
2 zakysané smetany
1 vanilkový cukr
1 ušlehaná šlehačka (můžeme přidat i ztužovač)
Želé:
1/2 l vody (nebo šťávy z kompotu)
1 vanilkový pudink
1 vitacit
1 vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem a opatrně vmícháme mouku. Upečeme při 180°C na plechu.

  2. Do zakysané smetany zamícháme cukr a potom ušlehanou šlehačku. Natřeme na vychladlý piškot, poklademe jahodami (jakékoliv ovoce).

  3. Vodu uvaříme s cukrem, vitacitem a pudinkem (tak jako pudink) a nalijeme na jahody. Dáme ztuhnout do lednice. Můžeme zdobit šlehačkou.