
- reklama -
Suroviny
- Piškot:
- 7 vajec
- 21 dkg cukru krupice
- 14 dkg hladké mouky
- Krém:
- 2 zakysané smetany
- 1 vanilkový cukr
- 1 ušlehaná šlehačka (můžeme přidat i ztužovač)
- Želé:
- 1/2 l vody (nebo šťávy z kompotu)
- 1 vanilkový pudink
- 1 vitacit
- 1 vanilkový cukr
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s cukrem a opatrně vmícháme mouku. Upečeme při 180°C na plechu.
-
Do zakysané smetany zamícháme cukr a potom ušlehanou šlehačku. Natřeme na vychladlý piškot, poklademe jahodami (jakékoliv ovoce).
-
Vodu uvaříme s cukrem, vitacitem a pudinkem (tak jako pudink) a nalijeme na jahody. Dáme ztuhnout do lednice. Můžeme zdobit šlehačkou.
Kuchařka: Irule









