Dokonalá mrkvová buchta

93
- reklama -

Suroviny

400 g mrkve
350 g hladké mouky
250 g cukru
250 ml oleje
150 ml mléka
4 vejce
2 lžíce kukuřičného škrobu
2 lžíce meruňkové marmelády
1 skořicový cukr
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme všechny sypké přísady a důkladně promícháme s najemno nastrouhanou mrkví.

  2. Přidáme všechny tekuté přísady a důkladně rozmixujeme ponorným mixérem.

  3. Upečeme na plechu při 180 °C cca 25-35 minut, respektujeme zkušenosti s vlastní troubou a výšku těsta.

  4. Buchta se krájí po vystydnutí. Je dobrá i bez zdobení, ale je možné ji zasypat moučkovým cukrem, polít čokoládou nebo citronovou polevou, při slavnostnějších příležitostech ji potřu máslovým krémem a jednotlivé kousky zdobím marcipánovými mrkvičkami.

    Velice chutnou variantou je použít místo obyčejného prášku do pečiva prášek do perníku.

Poznámka od kuchařky

Nikomu neříkejte, že jde o mrkvovou buchtu, dokud ji neochutná a nepochválí. Lidi mají tendenci se nad „mrkvovou buchtou“ ošklíbnout 😀

Na jednu školní akci jsem přinesla dva plechy, děti se sesypali jako kobylky a paní učitelka si brala recept 🙂