
Suroviny
- středně zralé hrušky podle počtu strávníků
- třtinový cukr
- máslo
- mletá skořice
- med
- mandlové lupínky
- rum
Postup přípravy receptu
-
Nejprve máslem vytřeme pekáček nebo zapékací misku a lehce vysypeme třtinovým cukrem.
-
Poté rozkrojíme podélně hrušky a lžičkou vykrojíme jadřinec.
-
Do vzniklého důlku dáme malou lžičku tekutého medu, ani nemusí být celá, posypeme mletou skořicí, trochu opět třtinovým cukrem a nakonec posypeme mandlovými lupínky.
-
Pokud to neděláme pro děti, lehce zastříkneme rumem, buď před a nebo po zapečení.
-
Dáme do vyhřáté trouby na 180-200 st. zapéci a ještě teplé podáváme.
-
Kdo chce, může k tomu přidat trochu ušlehané šlehačky nebo kopeček zmrzliny, ale není to nutné. Je to výborný a rychlý dezert, když vás honí „mlsná“ a nebo pro nečekanou návštěvu.
Poznámka od kuchařky
Už jsem měla dost vyzrálé hrušky, proto jsem zapékala krátce, jinak by byly mandlové lupínky lehce růžové. Je to foceno mobilem, tak prosím zdejší profesionální fotografky a fotografy o velkou shovívavost ☺.
Tento recept mám z jednoho pořadu Prostřeno, také jim moc chutnalo a pokud vyzkoušíte, uvidíte sami, jak lahodnou chutí vás tento jednoduchý a rychlý dezert překvapí. S hruškami už jsem dělala 3x, příště zkusím s čerstvým ananasem.









