
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 2 filety tmavé tresky (800 g)
- 100 g másla
- hladká mouka
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Filety tmavé tresky naporcujeme. Ideálně na porce tvaru kostky.
-
Každou porci z obou stran osolíme a opepříme a jen velmi lehce pokapeme olivovým olejem.
-
Rozehřejeme troubu na maximální teplotu,na plech si dáme pečící papír, na který naskládáme jednotlivé porce tresky, které velmi opatrně a minimálně poprášíme hladkou moukou. aNa každou porci položíme kousek másla. Jelikož filety jsou bez kůže, není nutno porce při pečení obracet.
-
Jak bude ryba lehce zlatavá a začne se na dotek rozpadat na „masové lupínky“ je hotová.
-
Vhodnou přílohou je bramborová kaše, obohacena vmíchanou hrstí na jemno nasekané čerstvé pažitky.
Kuchař: Colombo65