Treska tmavá, na másle pečená

150
- reklama -

Suroviny
4 porce

2 filety tmavé tresky (800 g)
100 g másla
hladká mouka
čerstvě mletý pepř
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Filety tmavé tresky naporcujeme. Ideálně na porce tvaru kostky.

  2. Každou porci z obou stran osolíme a opepříme a jen velmi lehce pokapeme olivovým olejem.

  3. Rozehřejeme troubu na maximální teplotu,na plech si dáme pečící papír, na který naskládáme jednotlivé porce tresky, které velmi opatrně a minimálně poprášíme hladkou moukou. aNa každou porci položíme kousek másla. Jelikož filety jsou bez kůže, není nutno porce při pečení obracet.

  4. Jak bude ryba lehce zlatavá a začne se na dotek rozpadat na „masové lupínky“ je hotová.

  5. Vhodnou přílohou je bramborová kaše, obohacena vmíchanou hrstí na jemno nasekané čerstvé pažitky.