
Suroviny
6 porcí
- 600 g kuřecích prsou
- sójová omáčka (sladká,tekutá)
- koření na špagety
- sůl
- pepř
- 1 ks pórku
- 1 ks ledového salátu
- jarní cibulka
- 1 ks velké mrkve
- podravka
- 500 g čínských nudlí (bezvaječné)
- olej
Postup přípravy receptu
-
Čínské nudle dáme do velké misky, nalijeme na ně vařící vodu a přiklopíme třeba pokličkou.
-
Nakrájíme pórek, ledový salát, tak 2 ks jarní cibulky, kuřecí maso, mrkev nastrouháme na struhátku na hrubo.
-
Do woku dáme nakrájené maso, které osmažíme, přidáme pórek, mrkev, jarní cibulku a trochu sójovky – všechno osmahneme do měkka.
-
Wok dáme pryč z vařiče, směs si rozdělíme na dvě půlky, půlku dáme na talířek, měkké nudle si scedíme a půlku nudlí dáme do woku ke směsi ( aby se nám nudle dobře míchaly.
-
Ochutíme: pepř, sůl, sójovou omáčku, podravku, koření na špagety a dáme to restovat, v průběhu chutnáme a podle chuti přidáme sójovku atd …
-
Přidáme ledový salát, který do toho jenom zamícháme, nudle si dáme do misky.
-
Nyní si dáme do woku zbytek směsi zeleniny a masa a celý postup opakujeme další půlkou nudlí – jde to už rychle 🙂
-
Potom to zamícháme k těm předchozím a můžeme podávat 🙂
Poznámka od kuchařky
+ když dělám čínské nudle, tak dělávám i kuřecí polévku, když dám do woku ke směsi nudle přidám i dvě až tři naběračky vývaru z polévky, chutná to mnohem lépe 🙂
——————————————————————
-vypadá to víc složitě než to je, je to úplně jednoduché, rychlé jídlo 🙂
-nudlí je opravdu hodně je to do obří miska, my to máme na oběd a večeři, ale jestli nejste takový jedlíci, udělejte poloviční porci 🙂