
- reklama -
Suroviny
- 400 g čerstvých fazolových lusků (nebo mražené)
- 2 hrsti lišek
- 2 lžíce másla
- 2-3 stroužky česneku
- sůl
- mletý bílý pepř
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme očistěné lišky, celé stroužky česneku, osolíme, orestujeme, podlijeme troškou vody / lišky jsou suché a vodu nepouští /. Necháme dusit na mírném ohni.
-
Přibližně v půlce dušení přidáme fazolky a společně doděláme doměkka. Fazolky musí zůstat pevné – na skus.
-
Vyjmeme stroužky česneku a dochutíme solí a čerstvě mletým bílým pepřem. Podáváme teplé s pečivem, nebo můžeme použít jako přílohu.
Poznámka od kuchařky
Použíla jsem je jako přílohu k hovězímu masu na bílém víně a rozmarýnu.
Kuchařka: maris









