
- reklama -
Suroviny
- 200 g čerstvých žampionů (jedna malá vanička)
- mouka
- rostlinné mléko (na zahuštění)
- 1,5 litru zeleninového vývaru
- 1 cibule
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Ve větším hrnci si na rozpáleném oleji osmahneme cibulku.
-
Na cibulku přidáme na plátky nakrájené žampiony, okmínujeme a restujeme, dokud žampiony neslehnou.
-
Přidáme zeleninový vývar. Necháme cca 15 minut probublat.
-
Osolíme, popř. opepříme dle chuti, přilijeme rozmíchanou mouku s mlékem a zahustíme do požadované hustoty.
Pokud by chuť byla mdlá, lze dochutit miso pastou.
Poznámka od kuchařky
Snadno, rychle a levně 🙂 dobré chutnání 😉
Kuchař: Amy.Stoker7