Fenykl- nebojte se experimentu

50
- reklama -

Suroviny

celý fenykl
Parmezán
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Fenykl nakrájíme na čtyři díly. Podusíme klasickým způsobem na páře. Já používám na zeleninu naparovak na knedlíky. Do hrnce dám jen trochu vody, naparovak…hotovo… Fenykl dusíme dokud se nedá bez problémů propíchnou nožíkem. Můžeme udělat i úplně do měkká, ale já mám raději krupavejsi.

  2. Když fenykl vystydne, připravíme si malou pánev s trochou másla, fenykl vložíme do pánve a posypeme čerstvě nastrouhaným parmezánem. Chvilku opékáme cca 5 minut.

Poznámka od kuchařky

Skvele jako priloha k masum, stejne pripravuji i cuketu, kazdopadne cuketu krajim na silne platky a pridavam do pary az asi po 10-ti minutach, Fenykl je predsi jen tvrdsi a trva dele nez nam na pare zmekne, oproti tomu cuketka potrebuje jen par minut…