
- reklama -
Suroviny
- 200 g polohrubé mouky
- 100 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 80 g másla
- 1/2 baličku skořicového cukru
- + 500 g ovoce:
- 300 g jahod
- 200 g meruňek
- Na náplň:
- 1 balíček měkkého tvarohu
- 2 lžíce lučiny
- 1-2 balíčky vanilkových cukrů (nebo cukr jiný podle sebe)
- 2 lžíce vaječného koňaku
- 1 žloutek (do tvarohu)
- mouku
- tuk (na vymazání formy nebo jen pečící papír)
Postup přípravy receptu
-
Všechny cukry, máslo, mouku spojíme a promneme prsty, uděláme si klasickou drobenku.
-
Na vymazanou a vysypanou koláčovou formu nasypeme 2/3 této drobenkové směsi.
-
Tvaroh smícháme s lučinou, žloutkem, cukry a vaječným koňakem.
-
Natřeme zlehka na drobenkovou vrstvu. Ozdobíme pokrájeným barevným ovocem. Dala jsem mix z meruněk a jahod.
-
Na ovoce dosypeme poslední třetinu klasické drobenky a dáme péci do rozehřáté trouby na 180°C, dokud není koláč propečen. Zkoušíme špejlí. Dáme vychladnout a podáváme ke kávě.
Kuchařka: varilamyskakasicku