- reklama -
Suroviny
- 3 mrkve
- 1 balení řapíkatého celeru
- 2 jarní cibulky (bílá část)
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžička hořčice
- vývar (měla jsem drůbeží)
- smetana na zjemnění (cca 50-70 ml)
- 3 kuličky nového koření
- sůl
- bílý pepř
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na kousky. Rozpustíme máslo a zpěníme drobně nakrájenou cibulku. Přidáme koření, mrkev i celer. Restujeme pár minut a zasypeme moukou, aby se vše obalilo.
-
Zalijeme vývarem tak, aby bylo vše zalité a vmícháme hořčici. Směs přivedeme k varu a s občasným mícháním vaříme 12-15 minut. Dochutíme solí a bílým pepřem.
-
Podáváme s vařenými bramborami, vejcem natvrdo nebo klidně s vařeným hovězím i dušeným vepřovým masem.
Kuchařka: mika59