
- reklama -
Suroviny
- 140 g cukru moučka
- 250 g polohrubé mouky
- 4 celá vejce
- 1/2 hrnku oleje
- 1 lžička jedlé sody
- 400 g meruňek
- 2 PL čerstvě mletého máku
- 1 PL cukru krupice
- Na sněhovou čepici:
- 4 bílky
- špetku soli
- cukr
Postup přípravy receptu
-
Vejce s cukrem a olejem ušleháme do pěny, postupně přidáváme mouku se sodou a vše dobře zamícháme.
-
2/3 těsta nalijeme na plech s pečícím papírem a roprostřeme.
-
Do zbylé části těsta těsta zamícháme umletý mák s cukrem a nalijeme způsobem „cik cak“ na spodní vrstvu světlého těsta.
-
Omyté a půlené meruňky poklademe na žíhané těsto a dáme péci do rozehřáté trouby na 170 stupňů.
-
Těsně před dopečením moučníku ušleháme ze 4 bílků tuhý sníh a zlehka jej navršíme na téměř dopečený moučník.
-
Když začne sněhová pěna na moučníku lehce růžovět, vypneme troubu a moučník necháme vychladnout.
Poznámka od kuchařky
Aby byl sníh pevný, můžeme vmíchat k bílkům trochu cukru. Pokud je těsto moc husté, přidáme trochu oleje.
Kuchařka: varilamyskakasicku