Hovězí játra na paprice

82
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g hovězích jater
2 – 3 lžíce slunečnicového oleje
1 větší cibule
2 stroužky česneku
2 lžičky sladké papriky
4 lžičky polohrubé mouky
200 g smetany 30%
1 lžička plnotučné hořčice
1 bujón

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do růžova.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme játra nakrájená na kostičky, zamícháme, přiklopíme a dusíme ve vlastní šťávě.

  3. Po vydušení přidáme papriku, najemno nastrouhaný česnek a hořčici.

  4. Podlijeme vodou a dusíme do změknutí jater.

  5. Poté zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody a provaříme.

  6. V husté omáčce necháme rozpustit bujón, přidáme smetanu, necháme přejít varem a odstavíme.

    Dochutíme solí a podáváme s knedlíkem.