- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g hovězích jater
- 2 – 3 lžíce slunečnicového oleje
- 1 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky sladké papriky
- 4 lžičky polohrubé mouky
- 200 g smetany 30%
- 1 lžička plnotučné hořčice
- 1 bujón
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do růžova.
-
Přidáme játra nakrájená na kostičky, zamícháme, přiklopíme a dusíme ve vlastní šťávě.
-
Po vydušení přidáme papriku, najemno nastrouhaný česnek a hořčici.
-
Podlijeme vodou a dusíme do změknutí jater.
-
Poté zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody a provaříme.
-
V husté omáčce necháme rozpustit bujón, přidáme smetanu, necháme přejít varem a odstavíme.
Dochutíme solí a podáváme s knedlíkem.
Kuchařka: JanaB1