Uzené řízečky v těstíčku

59
- reklama -

Suroviny
4 porce

uzené maso
na těstíčko:
2 vejce – stačí jen bílky
3 stroužky česneku – nebo česnek sušený
2 lžíce solamylu – nebo hladké mouky
1 lžička citronové šťávy
1 lžička vodky – nemusí být
1 lžička zázvoru
1 lžička majoránky
1 lžíce hladkolisté petrželky
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso si uvaříme, necháme vychladnout a naporcujeme tak na 1 cm vysoké řízky, v misce si rozšleháme vejce s česnekem, citronovou šťávou, vodkou, zázvorem, majoránkou a osolíme-se solí opatrně, uzené maso může být dost slané, nakonec zahustíme těstíčko solamylem, nebo moukou, přidáme petrželku, znovu prošleháme a dáme do něj připravené řízky, celé je obalíme a necháme je chvíli odpočívat.

  2. Pak je vyndaváme a rovnou pokládáme do rozpáleného oleje (stačí malé množství), smažíme po obou stranách.

Poznámka od kuchařky

Taková malá zkouška, aby nebylo uzené jen tak uvařené a podávala jsem s bramborovou kaší. Ještě máme dneska.