Houbová směs s kuřecími stehny, zeleninou a lilkové ravioly

72
- reklama -

Suroviny

2 kuřecí stehna
150 g domácího uzeného
1 velká cibule
250 g čerstvých žampionů, nebo jedna plechovka krájených
3 stonky řapíkatého celeru
2 hrsti hrášku
1 menší žlutá kapie
1 gelový kuřecí bujón Knorr
1 dl vývaru z těstovin
olivový olej
sůl, bílý pepř
Dále:
1 balení čerstvých raviol s lilkovou náplní
cherry rajčátka
rozmarýn
pár zelených stonků jarní cibulky na ozdobu.

Postup přípravy receptu

  1. Stehna vykostíme a nakrájíme na menší kousky. Uzené a kapii na proužky, cibuli na drobno, očištěné žampiony na plátky a řapíkatý celer zbavíme vláken a nakrájíme na půlkolečka.

  2. Nejprve uvaříme těstoviny dle návodu na obalu, přecedíme a necháme je v teple. 1 dl vody z těstovin necháme na pozdější použití.

  3. Na pánvi s olejem osmažíme cibuli do sklovita, přidáme maso a zprudka opékáme se všech stran, až již není růžové a je měkké. Trvá to jen krátce.

  4. Přidáme žampiony, celer, uzené, hrášek, kapii.
    Vše promícháme, opepříme a přidáme 1 dl vody z těstovin s rozpuštěným bujónem.

  5. Krátce ještě podusíme, ochutnáme a je-li potřeba, osolíme a ještě opepříme.

  6. Servírujeme zdobené plátky jarní cibulky, cherry rajčátky a rozmarýnem.