Satrica – tvarohový salát s jarní cibulkou

68
- reklama -

Suroviny

1/2 balení měkkého tvarohu
zakysaná smetana
1 svazek jarní cibulky
hrst petrželové natě
pepř
sůl
navíc jsem dala svazek ředkviček

Postup přípravy receptu

  1. Jarní cibuli i s natí drobounce nakrájíme a osolenou ji necháme chvíli odstat. Odstátím ztratí svoji palčivost.

  2. Pak k cibulce přidáme tvaroh smíchaný se zakysanou smetanou.

  3. Můžeme použít i kyšku.

  4. Přidáme petrželku, ředkvičku nakrájenou na tenké plátky, podle chuti opepříme, osolíme a salát dobře promícháme.

Poznámka od kuchařky

Chorvaté do salátu nepřidávají cibulovou nať, to se mi zdálo jako hříšné plýtvání. Nedávají ani ředkvičku, tu do takovéhoto salátu přidávají Řekové.

To píšu jen proto, kdyby nějaký ortodoxní „balkánský“ kuchař měl námitky.