
- reklama -
Suroviny
- 1/2 balení měkkého tvarohu
- zakysaná smetana
- 1 svazek jarní cibulky
- hrst petrželové natě
- pepř
- sůl
- navíc jsem dala svazek ředkviček
Postup přípravy receptu
-
Jarní cibuli i s natí drobounce nakrájíme a osolenou ji necháme chvíli odstat. Odstátím ztratí svoji palčivost.
-
Pak k cibulce přidáme tvaroh smíchaný se zakysanou smetanou.
-
Můžeme použít i kyšku.
-
Přidáme petrželku, ředkvičku nakrájenou na tenké plátky, podle chuti opepříme, osolíme a salát dobře promícháme.
Poznámka od kuchařky
Chorvaté do salátu nepřidávají cibulovou nať, to se mi zdálo jako hříšné plýtvání. Nedávají ani ředkvičku, tu do takovéhoto salátu přidávají Řekové.
To píšu jen proto, kdyby nějaký ortodoxní „balkánský“ kuchař měl námitky.
Kuchařka: hosta