Hermelín s omáčkou z černého rybízu

70
- reklama -

Suroviny
1 porce

1 Hermelín (120 g)
40 g kuskusu
1 vejce
½ lžičky oleje
Omáčka:
4 lžíce černého rybízu
2 lžičky červeného vinného octu
1-2 lžičky moučkového cukru
špetka soli
Dále:
několik listů salátu
bagetka

Postup přípravy receptu

  1. Kuskus premiešame s olejom, zalejeme vriacou vodou a zakrytý necháme 5 min postáť. Potom ho vidličkou načechráme.
    Vajce vidličkou rozšľaháme.

  2. Hermelín obalíme vo vajíčku a kuskuse, pričom kuskus naň rukou popritláčame dobre z oboch strán.

  3. V horúcom oleji vyprážame Hermelín z oboch strán dozlata.

  4. Na omáčku dobre rozmixujeme čierne ríbezle, cukor, štipku soli a vínny ocot.

  5. Hotový Hermelín ihneď podávame s omáčkou na liste šalátu s opečenými plátkami bagety.

Poznámka od kuchařky

Recept mám z nejakej knihy, ale napamätám si už akej.