- reklama -
Suroviny
- 2-3 střední cukety
- 1 cibule
- 1 litr zeleninového vývaru
- 100 ml smetany
- 100 g Nivy
- sůl
- čerstvě mletý bílý pepř
- petrželka
Postup přípravy receptu
-
Vývar přivedeme k varu, vložíme do něho oloupané a na kostičky pokrájené cukety i cibuli a uvaříme doměkka. Necháme trochu zchladnout a vše rozmixujeme na jemný krém.
-
Vmícháme smetanu a dochutíme solí a pepřem. Nalijeme polévku na talíře, rozdělíme do nich Nivu a ozdobíme petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Nápad je z letáku z Alberta, který už nemám, tak nevím, jak přesně byla polévka připravena. V mé chatrné paměti zůstalo jen cuketová polévka ve spojení s nivou.
Jsem velký odpůrce dávat nivu do polévek, ale k jinak celkem nevýrazné cuketě se hodí.
Kuchařka: maris