
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 Hermelíny
- 2 cibule
- 100 g šunkového salámu vcelku
- 2-3 stroužky česneku
- 4 feferonky
- 4 kozí rohy
- mletý černý pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Každému Hermelínu uřízneme vršek tak, aby nám zůstala vlastně jen slabá „poklička“ z bílé plísňové části.
-
Vnitřky vydlabeme až téměř ke „kůře“ a dáváme pozor, abychom ji nikde nepoškodili.
-
Vydlabanou část vložíme do misky a smícháme s nadrobno nakrájeným šunkovým salámem, utřeným česnekem a jednou drobně nasekanou cibulí.
-
Směs opepříme a vrátíme do vydlabaných Hermelínů.
-
Přiklopíme a plníme do sklenice střídavě s feferonkou, hrubě nasekanou cibulí a kozím rohem.
-
Nakonec vše zalijeme olejem a necháme asi 4-5 dní naložené – zpočátku v lednici, potom při kuchyňské teplotě.
Kuchařka: Eliza