Naložený plněný Hermelín

119
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 Hermelíny
2 cibule
100 g šunkového salámu vcelku
2-3 stroužky česneku
4 feferonky
4 kozí rohy
mletý černý pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Každému Hermelínu uřízneme vršek tak, aby nám zůstala vlastně jen slabá „poklička“ z bílé plísňové části.

  2. Vnitřky vydlabeme až téměř ke „kůře“ a dáváme pozor, abychom ji nikde nepoškodili.

  3. Vydlabanou část vložíme do misky a smícháme s nadrobno nakrájeným šunkovým salámem, utřeným česnekem a jednou drobně nasekanou cibulí.

  4. Směs opepříme a vrátíme do vydlabaných Hermelínů.

  5. Přiklopíme a plníme do sklenice střídavě s feferonkou, hrubě nasekanou cibulí a kozím rohem.

  6. Nakonec vše zalijeme olejem a necháme asi 4-5 dní naložené – zpočátku v lednici, potom při kuchyňské teplotě.