- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 větší kotlety
- sůl
- pepř
- 1 lžíce sádla
- 8 plátků slaniny
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 250 ml černého piva
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme si troubu na 250 stupňů.
-
Kotlety jen lehce naklepeme, pouze osolíme a opepříme.
-
Pekáček vymažeme sádlem a položíme do něj kotlety.
-
Na každou dáme 2 plátky slaniny, cibuli nakrájenou na kolečka a česnek na plátky, navrch opět 2 plátky slaniny (na každou), a zalijeme pivem.
-
Pekáček přikryjeme alobalem a pečeme asi tak hodinu.
-
Poté odkryjeme a dopékáme dalších 10 minut, aby se zredukovala tekutina a vytvořila kůrčička.
Kuchařka: verunka.jaskova