Suroviny
cca 14ks (podle tloušťky)
- Var. 1:
- 200 g ječné mouky
- 500 ml obilného mléka
- 1 vejce
- špetka soli
- 1 lžíce oleje
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 400 g baby špenátu
- 200 g drůbeží šunky
- Var. 2:
- 200 g celozrnné pšeničné mouky
- 1 l obilného mléka
- 4 vejce
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- 500 g mraženého špenátu
- Gervais nebo Lučina
- cherry rajčátka na plnění
Postup přípravy receptu
-
Var.1:
Z mouky, mléka, vejce a špetky soli vyšleháme těstíčko, které necháme 30 minut odpočívat. Poté na pánvi pečeme tenké palačinky. Na oleji si orestujeme nasekanou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a nudličky šunky. Když je šunka lehce opečená, přidámes pařený špenát. Jakmile se špenát prohřeje, dochutíme směs solí a pepřem, naplníme palačinky a podáváme. -
Var.2:
Cibuli nasekáme velmi jemně a necháme zesklovatět na lžíci oleje. Z mouky, mléka, vajec, prolisovaného česneku vyšleháme těsto, do kterého opatrně vmícháme studenou cibuli a drcený špenát (rozmražený). Těsto necháme 20 minut odpočinout. Poté na pánvi s nepřilnavým povrchem pečeme silnější palačinky, které necháme dobře propéct na mírném plameni, aby se těsto netrhalo. Hotové palačinky potřeme sýrem, posypeme nakrájenými rajčátky a přehneme.