Omeleta s bramborem a uzeným

50
- reklama -

Suroviny
2 porce

4 vejce
4 malé vařené brambory i se slupkou
1/2 uzené vepřové panenky
1/2 čerstvé červené kapie
2 malá žlutá rajčátka
1 paprika – kozí roh
petrželová nať
šalotka
slunečnicový olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. V misce rozmícháme vejce, které lehce osolíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Do menší rozehřáté pánve dáme trošku oleje a rozložíme na ni silnější plátky krájených vařených brambor, které osolíme a opepříme.

  3. Necháme chvilku opékat a posypeme na plátky nakrájenou uzenou panenkou včetně zeleninové směsi (šalotka, kapie, kozí roh, rajčátko, petrželová nať).

  4. Celou směs zalijeme rozmíchanými vejci a necháme zvolna smažit. Vzhledem k tomu, že střed omelety je dlouho tekutý, přikryjeme pánev pokličkou.

  5. Jakmile vaječná hmota ztuhne, tak za pomoci malého talířku omeletu obrátíme a opečeme ještě i z druhé strany – není to nutné, ale vypadá to dobře. Omeleta by neměla být samozřejmě vysušená – což je většinou těžké trefit. Podáváme s jemně nasekanou směsí zeleniny (rajčátko, kapie, petrželová nať) a nějakou pikantní omáčku – třeba s broskvovým chutney.