Suroviny
2 porce
- 4 vejce
- 4 malé vařené brambory i se slupkou
- 1/2 uzené vepřové panenky
- 1/2 čerstvé červené kapie
- 2 malá žlutá rajčátka
- 1 paprika – kozí roh
- petrželová nať
- šalotka
- slunečnicový olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
V misce rozmícháme vejce, které lehce osolíme.
-
Do menší rozehřáté pánve dáme trošku oleje a rozložíme na ni silnější plátky krájených vařených brambor, které osolíme a opepříme.
-
Necháme chvilku opékat a posypeme na plátky nakrájenou uzenou panenkou včetně zeleninové směsi (šalotka, kapie, kozí roh, rajčátko, petrželová nať).
-
Celou směs zalijeme rozmíchanými vejci a necháme zvolna smažit. Vzhledem k tomu, že střed omelety je dlouho tekutý, přikryjeme pánev pokličkou.
-
Jakmile vaječná hmota ztuhne, tak za pomoci malého talířku omeletu obrátíme a opečeme ještě i z druhé strany – není to nutné, ale vypadá to dobře. Omeleta by neměla být samozřejmě vysušená – což je většinou těžké trefit. Podáváme s jemně nasekanou směsí zeleniny (rajčátko, kapie, petrželová nať) a nějakou pikantní omáčku – třeba s broskvovým chutney.