
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g vepřových jater
- 50 g pancetty
- 50 g uzené slaniny
- 2 PL vepřového sádla
- 1 ks cibule
- pepř
- škrobová moučka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Do širokého kastrolu dáme sádlo, pokrájenou slaninu a pancettu.
-
Jakmile se začnou rozpouštět přidáme pokrájenou cibuli a hned na to na plátky pokrájenná, opepřená a obalená v moučce, játra.
-
Opékáme je a průběžně obracíme do doby než začne hnědnout cibulka.
-
Lehce dosolíme a podáváme s vařenými brambory (já je vařil v páře), pokropenými olejem s utřeným česnekem.
Pancetta a slanina dává játrům skvělou chuť.
Příloha – rajčatový salát.
Poznámka od kuchařky
Vhodná příloha je i tatarská omáčka.
Kuchař: Tom Beyk