Vepřová játra restovaná s pancettou

72
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g vepřových jater
50 g pancetty
50 g uzené slaniny
2 PL vepřového sádla
1 ks cibule
pepř
škrobová moučka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do širokého kastrolu dáme sádlo, pokrájenou slaninu a pancettu.

  2. Jakmile se začnou rozpouštět přidáme pokrájenou cibuli a hned na to na plátky pokrájenná, opepřená a obalená v moučce, játra.

  3. Opékáme je a průběžně obracíme do doby než začne hnědnout cibulka.

  4. Lehce dosolíme a podáváme s vařenými brambory (já je vařil v páře), pokropenými olejem s utřeným česnekem.

    Pancetta a slanina dává játrům skvělou chuť.

    Příloha – rajčatový salát.

Poznámka od kuchařky

Vhodná příloha je i tatarská omáčka.