Okurková limonáda

41
- reklama -

Suroviny

1 salátová okurka
1 litr jemně perlivé minerálky
třtinový cukr
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Okurku oloupejte a najemno nastrouhejte na struhadle.


    Zobrazit celý recept

  2. V míse okurku zalijte litrem minerálky a přisypte tak 2 lžíce cukru a 2 lžíce šťávy z limetky nebo citronu (kdo má rád sladší přidá cukr, kdo zase kyselejší přidá víc limetkové šťávy).

  3. Celou směs lehce promíchejte a následně rozmixujte tyčovým mixérem.

  4. Vzniklou směs proceďte přes sítko do džbánu či jiné větší nádoby.

  5. Dejte limonádu vychladit do lednice – protože teplá není vůbec dobrá!!!

Poznámka od kuchařky

Okurkovou limonádu mi doporučili u nás v jednom baru…čekala jsem na nějaký super zázrak, ale bohužel 🙁 na stole se mi objevil ve sklenici okurkový sirup zalitý minerálkou!Chuť celkem dobrá, ale připadala mi taková umělá-navíc hodně sladká!Tak jsem zabrouzdala po internetu a narazila na to, jak si okurkovou limču-mnohem zdravěji můžu připravit doma…

A to, co vám zbylo v sítku, můžete samozřejmě zbaštit-jako takový sladký okurkový salát 🙂