Katalánský salát z červené řepy

50
- reklama -

Suroviny

několik malých červených řep
vařené vejce
parmezán
petrželka
sůl
pepř
vinný ocet
olivový olej
česnek
tymián

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu nemám ráda, ale tenhle recept stojí za to a dokonce i já si na něm velmi pochutnám. Syrovou řepu pořádně omýt a celou dát do sáčků (1 řepa na 1 sáček) z alobalu, které si jednoduše přehnutím vyrobíme jako bychom skládali obálku. Na každou řepu nalít do sáčku lžíci olivového oleje a posypat špetkou tymiánu. Sáček zabalit, dát na pekáč a péct v troubě 2 hodiny.


    Zobrazit celý recept

  2. Po dvou hodinách řepu vyndat, píchnout do ní vidličkou, musí být měkká. Řepu oloupat a nakrájet na tenké plátečky. Rozložit na talíř, osolit, opepřit a zakápnout rovnoměrně zálivkou, kterou si uděláme ze 3 lžic olivového oleje, 1 lžíce balsamikového octa a 1 stroužku česneku. Navrch hustě posypat parmezánem, rozkrájeným vařeným vejcem a hustě posypat čerstvou petrželí. Podávat s pečenou bylinkovou bagetkou a je to luxus! Lépe chutná salát studený, ale lze jíst i teplé.