Opékané knedlíky se zeleninou a česnekem

79
- reklama -

Suroviny
2 porce

30 g slaniny
8 plátků tvrdších (zbylých) knedlíků
1 lžíce oleje
1/2 cibule
4 lžíce sterilovaného hrášku
1 kapie
1 vejce
česnek
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na nadrobno nakrájené slanině osmažíme tvrdší knedlíky nakrájené na tenké nudličky.

  2. Zvlášť necháme na oleji zpěnit oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na ni odkapaný hrášek, na nudličky nakrájenou kapii, dobře zahřejeme a pak zeleninu doplníme rozšlehaným vejcem.

  3. Směs dochutíme nastrouhaným česnekem, podle potřeby solí, necháme za stálého míchání ztuhnout a pak vše promícháme se zvlášť osmaženými knedlíky.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Hospodaříme šetrně – jak využíváme zbylé přílohy. Recept z 70 let 20 stol.