Grilovaný grep

60
- reklama -

Suroviny

1 červený grep
2 lžíce hněděho cukru
1/4 lžičky mleté skořice
špetka mletého hřebíčku (roztlučeného v hmoždíři)

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si roztloukneme v hmoždíři hřebíček, pak k němu přidáme cukr a skořici. Vše důkladně promícháme.

  2. Grep si rozkrojíme na půl a horní část obou půlek důkladně posypeme ochuceným cukrem.

  3. Obě půlky dáme na plech s pečicím papírem.

  4. Troubu rozehřejeme na 200 stupňů a plech dáme těsně pod gril asi tak na 6 minut dokud se cukr nerozpustí do sladkého sirupu.
    Podáváme ihned.

Poznámka od kuchařky

Není to sice nějaký extra recept, ale pro ty, kteří mají rádi grep a už je nebaví si ho posypávat jen cukrem je tohle trochu vylepšená verze.A navíc hřebíček a skořice dodají grepu jedinečnou šmrncovní chuť 🙂