
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1 dýně Hokaido
- máslo asi 1/4 (olivový olej)
- 1 cibule
- muškátový oříšek
- zázvor
- sojová omáčka
- sojová smetana (normální smetana)
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na kolečka a orestujeme na másle do sklovata. Dýni Hokaido umyjeme v teplé vodě a nakrájíme na kostičky (neloupeme).
-
Dáme na cibulku, přidáme muškátový oříšek a nastrouháme zázvor(pokud nemáme čerstvý, dáme sušený). To vše dusíme 10-15 minut. Dáváme pozor,aby se nám dýně nerozvařila.
-
Pak přidáme sojovou omáčku a zakápneme sojovou smetanou. Pokud nemáte sojovou smetanu, můžete dát normální smetanu. Promícháme a můžeme podávat.Já měla s rýží, ale jdou i těstoviny, hranolky, kuskus aj.
Poznámka od kuchařky
Koupila jsem si dýni Hokaido a přemýšlela,jak ji udělat. Tak jsem trochu brouzdala na netu a inspirovala se. Je to moc dobré, takové lehounké a jistě jsem to nedělala naposledy. Moc mi to chutnalo, tak vyzkoušejte.
Kuchařka: ruzena









