
- reklama -
Suroviny
4-6 porcí
- 500 g uzeného bůčku
- 2 ks větších pórků
- 4-6 ks cibule
- 2 lžíce másla
- 1 dl bílé víno
- sklenka sterilovaného zelí
- sůl
- Podle chuti:
- pepř
- mletá pálivá paprika
- grilovací koření
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou cibuli a očištěný pórek nakrájíme na silnější kolečka a na másle v kastrolku osmahneme.
-
Pekáček vymažeme a orestovanou směs do pekáčku vložíme. Zalijeme vínem, osolíme, opepříme, posypeme pálivou paprikou a zamícháme. Přidáme sterilované zelí, posypeme grilovacím kořením a pokryjeme plátky nebo nudličkami syrového uzeného bůčku.
-
Ve vyhřáté troubě cibuláček pečeme při 180°C asi 75 minut. Během pečení poléváme výpekem. Ke konci můžeme posypat třeba nivou. Cibuláček podáváme s chlebem nebo s vařeným bramborem.
Poznámka od kuchařky
P. S. Ta okurka je celkem zbytečná.
Kuchařka: Kvestr