
Suroviny
- 350 g syrového oloupaného celeru
- 300 g ovesných vloček
- 300 ml zeleninového vývaru
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1/2 sáčku koření na ryby
- olej
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
-
Celer pokrájíme na větší kusy, vložíme do hrce, zalijeme vodou a uvaříme do měkka. Necháme mírně zchladnout a nastrouháme na hrubém stuhadle. Přisypeme ovesné vločky, koření na ryby a sojovou omáčku. Pokud nemáme domácí vývar, odlijeme si vodu, ve které jsme vařili celer a přidáme bujonovou kostku (zeleninovou, samozřejmě) a vlijeme do připravené směsi. Promícháme, zakryjeme a necháme minimálně 4 hodiny odležet (nejlépe přes noc).
-
Po odležení vytvarujeme mokrýma rukama přibližně stejně velké karbanátky, které obalíme v mouce a osmažíme v dostatečném množství oleje.
-
Po usmažení odsajeme přebytečný tuk pomocí kuchyňské utěrky a podáváme se zeleninou, bramborovou kaši nebo pečivem.
Poznámka od kuchařky
Receptík jsem našla na super stránkách http://www.soucitne.cz , kde je spousta veganských receptíku. Recept je mírně upraven