Celerové karbanátky alá kapr – vegan

62
- reklama -

Suroviny

350 g syrového oloupaného celeru
300 g ovesných vloček
300 ml zeleninového vývaru
2 lžíce sojové omáčky
1/2 sáčku koření na ryby
olej
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Celer pokrájíme na větší kusy, vložíme do hrce, zalijeme vodou a uvaříme do měkka. Necháme mírně zchladnout a nastrouháme na hrubém stuhadle. Přisypeme ovesné vločky, koření na ryby a sojovou omáčku. Pokud nemáme domácí vývar, odlijeme si vodu, ve které jsme vařili celer a přidáme bujonovou kostku (zeleninovou, samozřejmě) a vlijeme do připravené směsi. Promícháme, zakryjeme a necháme minimálně 4 hodiny odležet (nejlépe přes noc).

  2. Po odležení vytvarujeme mokrýma rukama přibližně stejně velké karbanátky, které obalíme v mouce a osmažíme v dostatečném množství oleje.

  3. Po usmažení odsajeme přebytečný tuk pomocí kuchyňské utěrky a podáváme se zeleninou, bramborovou kaši nebo pečivem.

Poznámka od kuchařky

Receptík jsem našla na super stránkách http://www.soucitne.cz , kde je spousta veganských receptíku. Recept je mírně upraven

http://www.lucasinka.cz