
- reklama -
Suroviny
- 5 středních, ve slupce uvařených brambor
- 3 lžíce sádla (oleje)
- 2 jarní cibulky
- 5 plátků anglické slaniny
- 2 hrsti hrubé mouky
- 100 g uzeného tvarohu (Lidl)
- sůl
- kmín
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nastrouháme na slzičkovém struhadle na vál nebo do větší mísy.
-
Anglickou slaninu natrháme na kousky (pokud ji máme vcelku, tak nakrájíme na kostičky) a opečeme dokřupava.
-
K tuku, který slanina pustila, přidáme 2 lžíce sádla a zesklovatíme na něm pokrájenou cibulku.
-
Nastrouhané brambory zasypeme moukou a rukama lehce „protřeseme“.
-
Přidáme slaninu, cibulku i s tukem, rozdrobený tvaroh, sůl a kmín.
-
Ještě jednou rukama opět lehce promísíme. Brambory se nesmí spojit v jednolitou hmotu!!
-
Zbylým sádlem vymažeme zapékací mísu, rozložíme do ní bramborovou „třesanku“ a dáme do trouby péct na 180°C asi na 25 minut, dokud povrch nezezlátne.
Kuchařka: Danca