Bramborový třesenec s uzeným tvarohem

116
- reklama -

Suroviny

5 středních, ve slupce uvařených brambor
3 lžíce sádla (oleje)
2 jarní cibulky
5 plátků anglické slaniny
2 hrsti hrubé mouky
100 g uzeného tvarohu (Lidl)
sůl
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme na slzičkovém struhadle na vál nebo do větší mísy.

  2. Anglickou slaninu natrháme na kousky (pokud ji máme vcelku, tak nakrájíme na kostičky) a opečeme dokřupava.

  3. K tuku, který slanina pustila, přidáme 2 lžíce sádla a zesklovatíme na něm pokrájenou cibulku.

  4. Nastrouhané brambory zasypeme moukou a rukama lehce „protřeseme“.

  5. Přidáme slaninu, cibulku i s tukem, rozdrobený tvaroh, sůl a kmín.

  6. Ještě jednou rukama opět lehce promísíme. Brambory se nesmí spojit v jednolitou hmotu!!

  7. Zbylým sádlem vymažeme zapékací mísu, rozložíme do ní bramborovou „třesanku“ a dáme do trouby péct na 180°C asi na 25 minut, dokud povrch nezezlátne.