
- reklama -
Suroviny
cca 10
- 1 zralé mango
- 2 šlehačky ke šlehání
- 80 g moučkového cukru
- 1/2 sáčku želatiny (používám želatinu Varoma)
- 5 lžic vody
Postup přípravy receptu
-
Želatinu spolu s vodou necháme v kastrůlku nabobtnat (asi tak 10 min).
Oloupeme mango a spolu s cukrem je rozmixujeme. V druhé misce vyšleháme obě šlehačky. Šlehačku lehce vmícháme do rozmixovaného manga.Želatinu v kastrůlku lehce rozehřejeme a přidáme k ní asi dvě lžíce vzniklé pěny. Za stálého míchání želatinu pomalu vlijeme do rozmixovaného manga se šlehačkou.
Ihned dáváme do mističek a necháme chladit v lednici. Na ozdobu jsem použila želé dr. Oetker.
Poznámka od kuchařky
Pěnu můžeme z misek i vyklopit, mističky ponoříme do teplé vody, nesmíme však nechat příliš dlouho, pěna by se rozpustila.
Kuchařka: Terezzz