
- reklama -
Suroviny
- 300 g širokých nudlí
- 150 g italské klobásy ( salsiccia )
- čerstvé hříbky ( množství podle chuti a možností )
- 1 červená cibule
- 4 lístky čerstvé šalvěje
- 1 větší stroužek česneku
- 50 ml bílého vína
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej
- 70 g másla
Postup přípravy receptu
-
Ve větší pánvi rozehřejeme lžíci oleje a polovinu množství másla. Vložíme očištěné a na větší plátky nakrájené hříbky, cibuli pokrájenou na proužky, plátky česneku, osolíme, zastříkneme vínem, přidáme šalvěj a dusíme doměkka (necháme vydusit veškerou tekutinu).
-
Když jsou houby hotové, vyjmeme je, do pánve vymáčkneme klobásky ze střívek a kousky opečeme.
-
Houby vrátíme na pánev, přidáme těstoviny uvařené podle návodu, dochutíme pepřem, případně osolíme a vmícháme zbytek másla.
Poznámka od kuchařky
Salsiccia – italská kořeněná klobása ze syrového masa.
Kuchařka: maris