Nudle s italskou klobásou / salsiccia / a hříbky

64
- reklama -

Suroviny

300 g širokých nudlí
150 g italské klobásy ( salsiccia )
čerstvé hříbky ( množství podle chuti a možností )
1 červená cibule
4 lístky čerstvé šalvěje
1 větší stroužek česneku
50 ml bílého vína
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej
70 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Ve větší pánvi rozehřejeme lžíci oleje a polovinu množství másla. Vložíme očištěné a na větší plátky nakrájené hříbky, cibuli pokrájenou na proužky, plátky česneku, osolíme, zastříkneme vínem, přidáme šalvěj a dusíme doměkka (necháme vydusit veškerou tekutinu).

  2. Když jsou houby hotové, vyjmeme je, do pánve vymáčkneme klobásky ze střívek a kousky opečeme.

  3. Houby vrátíme na pánev, přidáme těstoviny uvařené podle návodu, dochutíme pepřem, případně osolíme a vmícháme zbytek másla.

Poznámka od kuchařky

Salsiccia – italská kořeněná klobása ze syrového masa.