Suroviny
3 porce
- 600 g libovějšího vepřového bůčku, bez kůže a kostí
- 300 g očištěné kedlubny nebo patizonu
- 1 větší cibule
- 1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 1 lžíce čerstvě nastrouhaného česneku
- 2 lžíce worcesterové omáčky
- sůl
- mletý pepř
- olej
- sádlo
- jíška
- vývar
Postup přípravy receptu
-
Libovější vepřový bok pokrájíme na kostky a dáme do misky. Přidáme olej, zázvor, česnek, worcester, pepř a trošku osolíme. Vše dobře promícháme a necháme alespoň dvě hodiny proležet, nejlépe však přes noc.
-
Cibuli pokrájíme na kostičky a na troše sádla (oleje) ji osmažíme lehce dozlatova. Pak přidáme naložené kostky masa a za občasného promíchání je osmažíme ze všech stran. Přilijeme cca 2 dl vývaru a dusíme na mírném ohni, pod poklicí doměkka, za občasného promíchání a případného podlití.
-
Když je maso měkké, přisypeme na kostičky nebo nudličky pokrájenou kedlubnu (lze použít i patizon) a ještě krátce podusíme, aby byla kedlubna měkká na skus. Dle potřeby přilijeme vývar, zahustíme troškou jíšky, necháme ještě krátce provařit a případně dosolíme a opepříme.
-
Podáváme s vařenými nebo šťouchanými bramborami, noky, rýží…